top of page
Zoeken
Foto van schrijverNancy Ceuppens

Het belang van water.

Je mag de beste thee ter wereld hebben, als je water niet goed is, heb je nog steeds geen lekkere thee.

Ken je dat vuile laagje op je thee? Ook al heb je losse thee gebruikt, dat vuile laagje ligt voornamelijk aan het water. Door de keuze van water kan je een thee helemaal verpesten of juist opwaarderen.

Zullen we een testje doen? Neem twee keer dezelfde thee met dezelfde hoeveelheid. Bijvoorbeeld een groene of zwarte thee. Zet een thee met bronwater en een thee met kraanwater. Proef de theeën na 10 minuten en dan nog eens na 24 uur. En kijk ook naar de randen binnen je mok als de thee op is…. Ongelooflijk he?

Hoe zit dat dan?

Thee bestaat voor 99% uit water. Het is dan ook logisch dat de kwaliteit van het water een invloed heeft op de smaak en de kwaliteit van de thee. Kalk en mineralen in het water reageren met de enzymen in de thee en veranderen de smaak en het aroma. Kraanwater geeft niet het beste resultaat. Het bevat over het algemeen te veel mineralen en het ‘droogrest-gehalte’ (kalk) is te hoog om tot een optimaal resultaat te komen. Het beste is een pH van 7 en een droogrest van minder dan 50 mg per liter.

Bronwater

Bij bronwater wordt de filtering op een natuurlijke manier verkregen. Het water stroomt door de ondergrondse lagen en wordt dan opgepompt. De fabrikant doet geen bijkomende filtering. In Nederland is Spa Blauw het meest neutrale water met een pH van 6 en een droogrest van 33 mg per liter.

Kortom

Het ideale theewater heeft een neutrale PH-waarde, is mineraalarm en bevat geen chloor of dergelijke. Probeer eens bronwater of gefilterd water. Ik ben benieuwd of je het verschil proeft. Laat je het me weten?

Liefs,

De Kruidenfee

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Over droge hoest en een zere keel

Kruidenthee Droge Hoest en Zere Keel Inhoud Verzachting en verlichting Er is niets zo vervelend als een droge hoest. Een kriebelhoest die...

Comments


bottom of page